diumenge, 14 de febrer del 2010

Reflexionem sobre l'Educació

Crec que per al nostre temps aprendre és un gran privilegi, però que molts no saben apreciar-ho o no ho tenen en compte, ja que l'educació és un instrument necessari per poder progressar i tenir un desenvolupament continu com a persona. Com tots sabem els constants canvis que ha patit la societat, continus i imprevisibles, fan que l'educació tingui un paper més rellevant per poder fer front als nous esdeveniments. Com aprendre, ensenyar també és un gran paper i una tasca difícil, on em d'ajudar al desenvolupament de la persona que està aprenent i poder produir condicions per a que puguin desenvolupar nous coneixements.
Tal com he pogut visionar als vídeos, l'educació s'utilitzava per reprimir la llibertat d'expressió. Aprendre no es concebia com un dret, sinó com una forma que tenia la societat de manipulació. L'educació que es rebia era estricta i amb un gran caràcter autoritari.

Penso que a l'actualitat hi ha un pensament més lliure i diferents maneres de concebre quina és la millor forma d'ensenyar, com per exemple l'educació basada en el joc i la diversió, motivada per la curiositat dels nens/es.

Tothom pot tenir accés al coneixement, tot allò que ens rodeja produix informació, que canalitzant-la hi podem produir coneixements. Potser el canal més "fàcil" de producció de coneixements és el professor o el formador, els quals transmeten una sèrie de condicions per poder desenvolupar el coneixement de l'alumne.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada